A Bauhaus gyökerekkel rendelkező stílus a design minden területén előfordul. Jelen az online világban, a formatervezés világában és természetesen a belsőépítészetben is. Utóbbi esetében pedig elmondható, hogy a ”tér szolgálja az embert” kifejezés jellemzi leginkább a minimal designt.

Mit is jelent a minimal design fogalma?

Maga a stílus a letisztultságában és egyszerűségében is bőven túlmutat a „dizájnos”, modern megjelenésnél. A minimal design valójában a rend és a harmónia, egyensúly megtalálásának és megtartásának a művészete. A funkcionalitás és a mérnöki pontosság szépsége az, ami a minimal designt az egyszerűsége ellenére többé teszi, mint ami.

A minimal design főbb jellemzői:

A minimal design a belsőépítészetben a puritán egyszerűségen alapul, mely az általunk vágyott harmóniát és szimmetriát teremti meg a tér megtartása mellett. És mivel a tér itt minket szolgál, így csak a legszükségesebb elemek kapnak helyet. A harmóniát pedig leginkább a ritmusosan ismétlődő geometrikus formákkal és visszafogott színekkel érhetjük el.

Színvilágában leginkább a fehérrel kominál, de megjelennek a még a barna árnyalatok, a natúr színek, a szürkék, a bézs és a vajszín is. Azonban a minimal design területén belül nem a színeké, hanem az anyaghasználaté a főszerep, ugyanis a teljes felületen megjelenve az alapanyag válik dominánssá. Fontos tehát, hogy az alapanyag az enteriőr mellett a funkcionalitást is figyelembe vegye.

A minimal design főbb alapanyagai: kő, fém, alumínium, fa és beton.

Jó tudni: a minimal design lényege mindig az anyag minőségében és nem a bonyolult mintákban, formákban rejlik.

Cégünk ezt az irányzatot követve alakítja át és ki a dekor beton segítségével a különböző tereket, helyiségeket.